dissabte, 27 de desembre del 2008

Programa opcional



Buscant per la red, he trobat un programa molt similar al CMAPTools, és diu LucidChart,Aquest programma serveix per fer mapes conceptuals,també permet penjar el treball fet,guardar-lo com una imatge amb format PDF...
També pots tenir accès a aquest programa desde qualsevol part nomès és necessari tenir Internet Explorer 6 +, FireFox, Safari, o cromo treballa amb LucidChart sense la necessitat de Flash.
El resultat que pots obtenir son diversos.
un exemple d'un mapa conceptual pot ser el següent:

Aquest programma pot ser molt interessant per treballar-lo a les escoles ja que per els nens pot resultar entretingut d'utilitzar i els resultats obtinguts son força interessants.
Per altra banda pot tenir l'inconvenient de l'idioma el programa està amb Anglès, el que jo he fet per poder entendre tot allo que no entenia ha estat utilitzar el traductor de google eina que també hem treballat al llarg de quatrimestre a l'assignatura.
Us animo a provar-lo !

Poder posar música al bloc

L'actualització d'avui, vui la vull dedicar a poder posar música al bloc.
Buscant informació sobre les escoles rurarls, he anat a parar a un blogger on he trobat una entrada que m'ha semblat molt interessant i que m'agradaria reflexar en el meu blog.
De fet, a classe de noves tecnologíes varem tractar aquesta web durant una sessió. Poder posar música al blog, és molt senzill: en primer lloc per trobar la música has d'anar en aquest enllaç
i un cop aqui només s'ha de posar el títol de la cançó a la barra de dalt i després clicar a la fletxa blava del costat de la cançó per poder copiar el codi que donen i enganxar-ho al nostre bloc.
D'aquesta manera aconseguirem posar música al nostre blog :
-un exemple

Ara desde aquest blog podrem escoltar la cançó de Fast Car

dimecres, 24 de desembre del 2008

Conferència de de L'anna Pèrez a Blanquerna II

Mirant el bloc bitàcola he vist el vídeo de la xerrada íntegra que ens van fer als alumnes de Noves Tecnologies, doncs bé com ja vaig dir en una publicació anterior, hem va semblar molt recomanable i interessant per aixo trobo oportú poder penjar més informació sobre aquesta xerrada.
Us deixo l'enllaç on podreu tornar a mirar el vídeo

dimarts, 23 de desembre del 2008

El Blink



Avui m'agradaria actualitzar parlant del blink, ja que comença a fer un temps que l'empro i al ser festes de nadal i estar lluny dels companys de l'universitat i l'última setmana he estat malalta, he descobert que aquest campus virtual es una gran eina, tant per mantenir un contacte com per poder passar apunts etc..

Bé centran-me en el Blink, podriem dir que és un espai personal al qual tot alumne de l'Universitat blanquerna pot accedir fican la seva identificació i contrasenya.
Un cop dins, el blink està dividit en diferents apartats.
Un d'ells es L'espai personal : En aquesta part trobem els avisos pendents de l'ectura, un calendari amb la planificació del curs escolar i un espai reservat per les cites.
El segon apartat que trobem i el que més he utilitzat és l'espai que porta per nom Grups acadèmics : en aquest espai hi ha una pestanyeta que et porta a cada una de les assignatures a les quals t'has matriculat, i en aquestes assignatures t'he accés el professor que imparteix la classe i tots els alumnes que formen part d'ella, Si per exemple agafem el cas de Noves Tecnologies hi han 9 sub apartats :
1. bloc NTAE
2.Web NTAE
3.Calendari
4.Avisos
5.Cartellera
6.Fòrum
7.Programa assignatura
8.Usuaris
9.Web
Aquesta assignatura en quan a subapartats és una exepció suposo pel fet a que és una assigantura dedicada a la tecnología
Si pel contrari mirem una assignatura com pot ser el PràctiumI Trobem que hi han 6 subapartats :
1.Calendari
2. Cartellera
3.Carpetes i fitxers ( aqui es posa la informació o bé per que nomès pugui ser llegida, compartida on tothom pot penjar matèria i pot descarregar-la, manipular-la.. i per últim la privada en la qual nomès hi té accès la tutora.)
4.Fòrums
5.Programa de l'assignatura
6.Usuaris

HI ha també un servei de correu electrònic on tots els estudiants i professors de blanquerna tenen accès i et pots comunicar, citar-te amb algún d'ells mitjançant l'internet

Doncs bé la meva valoració d'aquest mitjà és 100% positiva, mai havia tingut l'oportunitat de poder gaudir-ne i ara que ho he fet penso que és una gran eina.
Ja que aquest blog està molt i molt encarat a l'educació, penso que seria una gran eina poder emprar aquest sistema de comunicació a les escoles de primària i secundària ja que cada cop la tecnología és més important en les nostres vides,i tant per professors, pares i alumnes podria ser una bona eina de comunicació, i sota la meva experiència és una eina molt poc usual en les escoles de primària i secundària.

dilluns, 22 de desembre del 2008

Vídeo creat amb el Windows movie maker

A la classe de noves Tecnologíes, el Jorge ens va proposar crear un vídeo amb el Movie Maker que representes algún fet que es pogués donar a l'aula, i el meu grup de treball i jo , vem decidir fer un vídeo que poguessim aprofitar posteriorment al treball paral·lel relacionat amb el Youtube.
EL que voliem reflectir al vídeo, era mostrar les diferents maneres d' utilitzar un vídeo a l'aula aquestes maneres son les següents:
-Vídeo impacte (finalitat de treure una conclusió...)
-Vídeo de continguts (finalitat autogestió, autoaprenentatge...)
-Vídeo com a suport del mestre (ampliació de l'explicació)
-Vídeo didàctic
El nostre vídeo reflectia el vídeo impacte en la primera part, on tots els alumnes de l'aula tenien de mirar el vídeo de manera conjunta per posteriorment posar totes les idees en comú i arribar a conclusions conjuntes.
I la segona part del vídeo, es tractava de reflectir un vídeo de contingut, on l'alumne mirava el vídeo de manera individual per tal que fos ell qui autogestionés aquest recurs, parant o reiniciant el vídeo tants cops com necessites...
Per realitzar aquest vídeo, el que varem intentar fer, va ser buscar diferents plans a l'hora de fer la grabació ( picat, contrapicat,primer pla... )

Vídeo realitzar per nosaltres :

diumenge, 30 de novembre del 2008

WEBQUEST

Miran el blog http://bloc.ravalnet.org/bloc/recursosaula he trobat un article referent al webquest, segons el que n'he llegit s'hen fan conferències anuals on professors de diferents llocs d'arreu és reuneixen i durant tot el dia es realitzen conferències i finalment se'n fa una valoració amb els punts més destacats de tot el dia.

L'última conferència sobre el webquest, és va realitzar el 30 de març del 2008 i els punts més importants que van tractar van ser :

Fomenten la cooperació entre iguals.
Donen sentit al treball de l'alumne.
Integren diferents fonts d'informació.
Desenvolupen habilitats informàtiques.
Permeten treballar les competències bàsiques.
Permeten l'actualització immediata de continguts.

Vull pujar una presentació de com utilitzar el webquest a primària :
Els Fèlids
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: jornades webquest)


I també vull pujar un vídeo que explica què és un webquest :
WebQuest
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: webquest elementos)

XTEC impulsa un nou projecte

La pàgina web xtec.cat està impulsan un nou projecte que consta de realitzar un projecte en xarxa amb els objectius següents :

-Ser un referent per al professorat interessat en els projectes telemàtics i col·laboratius.


-Oferir assessorament tècnic i pedagògic per desenvolupar projectes en xarxa.


-Ajudar els docents a trobar i/o generar projectes que s'ajustin a les seves necessitats.


-Fomentar l'us de les TIC a l'aula i la creació de xarxa entre el professorat, posant en comú experiències i inquietuds, fent èmfasi en la promoció del treball basat en les competències bàsiques, la inclusió, la multiculturalitat, el multilingüisme i el respecte per les idees dels altres.

De moment aquest espai encara no està disponible a la web http://www.xtec.cat però en breu és podrà visitar aquest espai .

dissabte, 29 de novembre del 2008

Què és la WIKIXER?


Segur que si trobeu el nom de Wikixer, la gran majoria de l'ectors d'aquest article no sabrieu a que pot fer referència.

Pero si pel contrari us donés el nom de Wikipèdia o Viquipèdia la gran majoria de gent per no dir tothom, sabrieu explicar que és i de ben segur que heu navegat en elles.


Doncs bé la wikixer, és un projecte que s'età començant a impulsar per tal de crear una enciclopèdia virtual que vagi destinada als nois i noies de més curta edat, amb definicions adequades per ells i amb un vocabulari el suficientment entenedor, i alhora que aquesta enciclopèdia virtual estigui creada per els mateixos usuaris desde els més petits (Escola bressol) fins els estudiants de secundària aportant cada un d'ells el que puguin.


Una frase que he trobat respecte a la wikixer i que em m'ha semblat molt important ja que reflecteix perfectament el que té d'arribar a ser aquesta enciclopèdia és: Volem que aquesta wiki sigui un treball fet entre molts i per a molts, per això us proposem que us animeu a definir de manera entenedora totes aquelles paraules que aneu estudiant o cercant en el vostre treball quotidià.
Frase trobada en el següent enllaç:
http://www.xer.cat/wikixer/doku.php/inici
Així doncs, ja saveu tots els estudiants, estiguin cursan primaria, secundaria, carreres universitàries, treballan en el món de l'educació tots aquells que vulguin que s'engresquin i col·laborin amb aquest projecte tant interessant ja que el resultat final pot ser impresionant!.

dissabte, 22 de novembre del 2008

Inmersió tecnològica


El Passat dimecres 19 de novembre al diari AVUI va sortir un article que fa referència a les TIC a les escoles i m'ha semblat molt adient poder comentar-lo al fotolog.


Doncs bé aquest article ens parla de la inmersió tecnològica a les escoles, concretament centrant-se en l'escola Jacint Verdaguer de Sant Sadurní D'Anoia, centre que aquest any 2008 ha guanyat el premi d'educació de Catalunya.


És un centre on han substituït les pissarres clàsiques per les pissarres digitals, a partir de 5é de primària tots els alumnes disposen d'un ordenador portàtil, en lloc de llibres de text, treballen amb materials didàctics digitals.


L'article defensa aquest estil d'ensenyament-aprenentage explicant tota una sèrie d'avantatges del suport digitals, algunes de les quals són:

- Permet recuperar i emmagatzemar amb més facilitat el treball realitzat( treball guardat a l'ordenador)

-incorpora sistemes de correcció i avaluació automàtica

-l'aprenentage és produeix d'una manera més ràpida

- El professor es pot dedicar a la tecnología dolça és a dir ( dedicar més temps a aquells alumnes que presenten més dificultats a l'hora d'assolir els aprenentatges)


També ens cita textualment que "l'apricació de les TIC a l'ensenyament, no produeix una millora de resultat si no s'acompanya d'un plantejament pedagògic que trebqui amb els esquemes tradicionals d'ensenyament-aprenentatge que aposti decididament per la interactivitat i que faci l'alumne protagonista actiu d'aquest procès". I diu també " no hem ensenyat mai informàtica, l'aprenem a utilitzar a travès de les altres àrees".


El temps lectiu d'aquest centre està organitzat de manera que un 50% del temps es destina al treball cooperatiu dins de l'aula, un 25% al treball sistemàtic i l'altre 25% a les competències bàsiques.


Ja per acabar, també ens parla dels docents que entren a formar part d'aquest centre i ens diu que reben una informació específica adequada a la proposta educativa del centre.


Per tant si tingués de donar una opinió personal d'aquesta proposta educativa impulsada per aquest centre, seria del tot positiva ja que estem al segle XXI, on les TIC són importantissimes i per sort les tenim al nostre abast sent així perquè no podem obtar per innovar en elles i utilitzar-les i no per el contrari seguir educant amb uns mètodes que considero igual de vàlids però són eines que ja s'empraven en l'educació del s XIX si el món avança, l'educació i els mètodes d'aquesta també estan obligats a fer-ho.


dimarts, 18 de novembre del 2008

Conferència 12/11/08

La publicació d'avui m'agradaria dedicar-la a la conferència que la mestra Anna Pèrez va venir a fer a la facultat.
Primer de tot vull fer constar algunes de les idees que l'anna va dir a la conferència que hem van semblar molt significatives i rellevants i són :
primerament el procès que hi ha agut en el món dels blocs,l'Anna ens va donar la xifra de que fa 10 anys eren molt poques les persones que tenien accès als blogs personals ja fos a l'hora d'accedir-hi o per puja articles o fotografíes ja que el tema multimèdia i audiovisual era impensable.
Actualment en canvi tothom pot crear un bloc,rebre continguts pujar textos, fotografíes,arxius multimèdia i també audivisuals.
Un altre dels punts que vaig trobar de gran interès al llarg de la conferència va ser el fet de parla del bloc centrat a l'escola i va plantejar preguntes com :
- ELs alumnes són preparats a les escoles per la ciutat que els toca viure ?
-S'ensenya el sentit didàctit del youtube o del msn ? o només s'usen com a fonts d'oci?
-Amb les noves tecnologíes és millora l'educació?
I finalment l'última cosa que hem va impactar i penso que realment tenia molta raó és quan va parlar de la manera de formular una pregunta i va posar l'exemple de NEWTON i va dir :
Els professors ens queixem quan l'alumne fa copiar i pegar als textos de la wiquipèdia tal i com estan però perquè no ens parem a plantejar que la culpa en part és del professor per plantejar la pregunta BUSCA INFORMACIÓ SOBRE NEWTON l'alumne en part ho està fent correctament, però si el professor fos el que mitjançant la wiquipèdia plantejes la pregunta mitjançant la informació que has trobat a la wiquipèdia digam les teories i demostrameles o alguna cosa per l'estil segurament tot canviaria el copiar i pegar no pudrien ser possibles i l'aprenentage de l'alumne seria molt més important.
Per concloure aquest article dir que personalment hem va semblar una conferència molt interessant de la que se'n poden extreure coses molt interessants.

Vídeo amb el que és va complementar la conferència
Blocseducacio_Blanquerna
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: blocs educacio)

dijous, 30 d’octubre del 2008

Exercici carpeta web

imatge

Mapa NTAE

Activitat jclic


Per realitzar aquesta activitat vem necessitar l'ús d'una carpeta web, creant dins d'aquesta una carpeta personalitzada en el meu cas vaig utilitzar el nom d'eli, carpeta on posteriorment guardaria tota l'informació adient per dur a terme la pràctica correctament.
Seguidament de la creació de la carpeta, la pràctica va constar de tres parts.
Primer de tot vem crear una web amb una imatge, aquesta imatge la vem pujar a la carpeta web.
La segona pràctica que vàrem realitzar va ser crear un mapa conceptual a travès del programa CMAPtools i dintre del mateix programa vem crear dos enllaços i seguidament ho vem pujar també a la carpeta web.
Per últim vem crear un joc de memòria amb el programa jclic pujant també aquesta activitat a la carpeta web.
Desde la carpeta web podem compartir aquestes activitats amb la resta d'usuaris que hi ha a la red, també es poden fer les activitats per exemple l'exercici de memòria del jclic a través de la web.

dimecres, 22 d’octubre del 2008

JCLIC


Ja que el darrer programa estudiat a l'aula de noves tecnologies ha estat el jclic , m'agradaria explicar una mica que s'hi pot fer, bé sigui com a professor ,preparant tota una sèrie de activitats que ajuden en l'aprenentatge dels alumnes i també explixar que en poden aprendre els alumnes amb les activitats creades per els seus professors.


Un professor pot crear desde trencaclosques, una activitat per relacionar conceptes, exercicis de text,sopa de lletres,jocs de memòria entre altres .

El jclic consta de :

1.la finestra principal

2.La finestra de joc

3.Caixa de missatges

4.Els botons

5.els comptadors

6.La barra d'estat

7.La pell
8.La barra de menús


Per a poder crear una activitat, hem de fer-ho de la següent manera :

hi han diverses pestanyes que són primerament la pestanya de PROJECTE és on s'introdueixen les dades generals del programa .

La següent pestanya és la pestanya de MEDIATECA des d'aqui podem pujar les imatges,sons...

També hi ha la pestanya D'ACTIVITATS és on el professor pot crear totes les activitats que d'esitgi .

Finalment, hi ha la pestanya de SEQÜÈNCIES és poden modificar les seqüències de les activitats .


Un cop creada l'activitat , els alumnes les ahuran de resoldre per mitjà del programa jclic que permet treballar en xarxa, i a l'hora tenir un següiment de les activitats realtizades poden aixi seguir abançant si els resultats són favorables per a l'estudiant o si pel contrari aquest resultats són deficients poder repetir l'activitats tants cops com siguin necessaris fins que aquesta sigui realitzada correctament .



per a més informació premeu AQUÍ

dilluns, 13 d’octubre del 2008

LLibres digitals o llibres convencionals ?


El més passat , el diari AVUI , va publicar un article que deia que en 45 centres catalans a l'inici del curs 2008-2009 implantarien l'ús dels llibres digitals en l'àmbit de ciències ,substituïnt aixi els llibres convencionals que han estat a les escoles durant dècades .

També ens deia que durant el curs 2009-2010 l'ús dels llibres digitals en aquestes escoles serà extès a la resta d'assignatures .


Aquesta noticia, ens pot porta a fer-nos una pregunta pràcticament obligada, és un fet positiu la implantació dels llibres digitals a les escoles o pel contrari hauriem de seguir utilitzant els llibres convencionals de tota la vida ?


Doncs bé , un cop llegides diverses noticies sobre aquest tema , l'ús dels llibres digitals són més econòmics que els llibres convencionals ja que anualment les families catalanes es gasten una mitjana de 200 euros anuals en llibres de text , si aquest llibres fossin digitals , la mitjana seria de 20 euros anuals .

Un altra avantatge seria la reducció del pes que han de dur els estudiants a l'esquena .







diumenge, 5 d’octubre del 2008

aprenentatge windows movie maker



Tot i que només portem una sessió de treball amb aquest programa , tinc moltes ganes d'aprendre'n més coses per poder arribar a crear , modificar ja siguin els meus propis vídeos o els dels altres.


A la pràctica del darrer dia de classe vaig descobrir el windows movie maker, que desde sempre he tingut a l'ordinador mai havia estat capàç d'utilitzar correctament .

Podem trobar més informació sobre el windows movie maker al següent enllaç :
Més informació sobre el windows movie maker

divendres, 26 de setembre del 2008

Hipermèdia =multimedia+ interactivitat


Multimèdia és la convinació de diversos medis,text, imatges, videos, audio.
Interactivitat: capacitat d'un sistema per respondre a les ordres del'usuari.
Definició d'hipermèdia donada per la viquipèdia

El que trobaràs en aquest bloc

  • Exercicis de tipus pràctic realitzats a l'aula
  • Resums, comentaris o ampliació dels continguts del temari
  • Resenyes i comentaris sobre espais i recursos web
  • Presentació de notícies d'actualitat referides a les TIC
  • Reflexions sobre el propi procés d'aprenentatge